Kings of Leon


Härlig dröm

Jag drömde att jag räddade en flodhästbäbi från att drunkna i natt. Det var mysigt. Men mamman dog. Hon blev skjuten av tjuvar som snodde hallonbåtar i luckan på flygplatsen.

Jag överlevde

Ni kan vara lugna, jag fick inget skridskoblad över strupen och dog i fredags. Jag är alldeles levande och sitter på jobbet som vanligt.

Nu undrar ni kanske hur det gick? Vi förlorade matchen, och det tyckte jag var väldigt roligt eftersom alla i mitt lag gick in med blodigt allvar på planen och hade tänkt utklassa det andra laget. Själv tog jag mig ut på isen, och jag KUNDE ÅKA UTAN ATT HÅLLA MIG I SARGEN! Stadig på benen var jag dock inte. Jag ramlade inte en endaste gång, men jag lovar, ni har aldrig sett värre skridskoåkare än mig. Pappa spelade in en film på mig när jag åker, jag funderar på att lägga ut den här så ni får se hur dålig jag faktiskt är på att åka skridskor. Ni kommer skratta åt mig i all evighet. Jag tyckte seriöst att jag åkte rätt fort vissa gånger, men det visar sig på videon att , det gör jag inte alls.

EN SAK TILL! Hur tusan orkar hockeyspelarna dra på sig hela den där jävla munderingen varje gång de ska träna eller ha match!? Det tog mig en halv livstid att dra på mig skiten, och när jag var klar var jag lika bred som lång och vägde 20 kg mer än vanligt. Sen ska man åka på 2 mm breda stålblad och lyckas hålla balansen? Yeah right..

Det kommer nog dröja några år innan jag ställer mig på ett par skridskor igen. Men det var en upplevelse, det var det.

Hockey

I morgon är det dags för oss på jobbet att spela hockey! Vi är uppdelade i två lag, jag är ensam tjej i mitt och Åsa är enda tjejen i andra laget. Uppladdningen för den här matchen har varit grymt seriös, och grabbarna i mitt lag har tränat som bara attan och vissa har köpt utrustning för flera tusen (hur dum får man vara?!)!

Själv har jag inte stått på ett par skridskor på många många år. Jag skulle prova för ca 4 år sedan. Där stod jag och blåhöll mig i sargen tills jag insåg att det inte var någon idé att ens försöka. Tänk er Bambi på hal is GÅNGER HUNDRA. Där har ni stackars lilla Jessica på isen. Totalt oduglig. En bra idé hade kanske varit att öva några gånger innan den stora matchen i morgon, men nej, jag skippar det. Jag får stå för underhållningen i morgon helt enkelt. För skratta kommer folk göra. Ordentligt.

Sen är det det där med spelregler också. Jag har absolut ingen aning om vilka regler som gäller eller hur man över huvud taget spelar hockey. Är det bara att jaga bolle.. pucken menar jag, och försöka få i den i målet långt där borta? Något tillslag på den platta, runda lilla grejen lär jag heller inte få till, jag har aldrig i hela mitt liv åkt skridskor samtidigt som jag håller i en klubba. Att göra två saker är jävligt svårt, det kommer nästintill att bli omöjligt att:

1. Stå på benen
2. Ta sig framåt
3. Hålla i klubban
4. Ta emot det där puckhelvetet
5. Skjuta iväg pucken (förhoppningsvis till en av sina medspelare)

Och hur sjutton stannar man då?!
Eller förresten, jag kommer inte ens lyckas få upp någon fart, så det är ingenting jag behöver fundera över.

Någon kunnig som kan göra mig till hockeyproffs till i morgon kväll?!


Moth


Kaffesugen

Jag blev sugen på kaffe idag. Det var ungefär hundra år sedan jag drack det, och det var faktiskt rätt gott. Fast eftersmaken av kaffe måste vara den värsta eftersmaken som finns, det smakar peck i munnen på mig. Nu har jag fått min dos kaffe för några månader framöver i alla fall.

Jag är skithungrig idag! I morse hann jag inte äta någon frukost, men jag hittade en massa mandelskorpor i fikarummet så jag har tryckt i mig 7-8 stycken sådana. Nu har jag ont i magen som fan och är fortfarande hungrig!

Igår jobbade jag över ända till halv nio, grymt tråkigt! Jag fick massor gjort men är inte på långa vägar i fas än så det krävs nog några hemska övertidstimmar till den här veckan. Kristin kom och hälsade på lite senare, vi åkte runt i byn och kikade in hos Christel en vända, där har jag inte varit på hundra år. Mamma och syrran var också där.

Träning idag. Har inte riktigt samma motivation som jag brukar ha, men det ska bli skönt att röra på sig och sparka lite boll.

Det var faktiskt lite jobbigt att se dig idag. Det är så skönt att vi lyckas hålla oss borta från varandra trots att vi sitter under samma tak 9 timmar varje dag. Men det är väl inte så konstigt eftersom jag sitter instängd på mitt kontor, och du på ditt. Jag är glad att det har varit en väldigt enkel separation utan tvivel och ånger, men ibland slår känslorna tillbaka och det gör lite ont.

Dags att återgå till arbetet!


<3


Kryssning

I tisdags kväll blev jag sjuk och låg hemma med vidriga magsmärtor och kunde inte sova på hela natten. Hela onsdagen var likadan, men när jag vaknade på torsdag morgon var jag mycket piggare. Jag och Kristin tog oss till Hofors på onsdagkvällen och när vi vaknade dagen efter gjorde vi oss klara och åkte ner mot Stockholm (mamma, syrran och Jens var också med).

Bussresan ner gick bra, och Kristin hade redan här börjat hinka i sig alkoholen ;) Väl på båten försvann Jens och Kristin upp till poolen medan jag och syrran gjorde oss klara för kvällen. Lite senare käkade vi och köpte alkohol i Taxfreen, knatade ner till hytten och satt där en stund innan vi tog oss upp till barerna. Det var rätt dåligt med folk och majoriteten var 50+, utan överdrift. Det var himla roligt ändå. Jag hittade också på killarna som jobbade förra gången jag åkte, så jag slog mig ner en stund och umgicks lite med dem. 

Jens somnade för övrigt i hytten när vi andra gick upp, och där låg han kvar i 4-5 timmar innan vi tvingade upp honom och skaffade en milf åt honom, sen försvann han igen och var borta i några timmar till. Han såg vi med andra ord inte mycket av denna kryssning.

Kristin blandade all alkohol man kan tänkas blanda. Öl, cider, grogg, tequila och jäger tror jag hon hällde i sig. Lilla sötnosen blev lite trött på slutet, så vid 5 tiden gick vi från efterfesten (efterfesten ja, den berättar jag om lite längre ner) och hem till hytten. där hon somnade på toaletten (bilder kommer på bdb, fast det kan ta några veckor så seg som jag är). Jag bar henne till sängen och sen somnade vi båda två. 3 timmar senare väcktes vi av väckarklockan, dags för frukost!

Kristin var som en zombie hela dagen och hon hade huvudet i toaletten 5-6 gånger. Kristin kan inte kräkas på beställning så jag fick vara hennes kräk-coach och lotsa fram henne så hon kunde få ur sig skiten hon hade i magen. Stackars liten mådde inge bra alls, så vi tog det lugnt i hytten några timmar.

Drygt halv fyra var det dags för avstigning av båten och påstigning av bussen som tog oss hem mot Hofors igen. Söten somnade direkt vi klev på bussen, och jag satt och hade sjuk ont i ryggen hela resan hem. Jäkla skitstolar. Det var grymt skönt att få komma hem och sträcka på ryggen.

Ja, jag kanske ska ta och berätta lite om efterfesten. Hehe. Kristin hittade på ett gäng trevliga människor uppe i poolen tidigare på kvällen när hon var och badade, och hon hittade på dem senare den kvällen också, så hon satte sig vid dem och partade och umgicks. Jag hoppade också in och det var verkligen helt sjukt sköna människor. En kille och hans pappa, och 2 tjejer på 22 och 15 år. Pappan var hur rolig som helst, och jag hade jätteroligt. Hela gänget var hur sköna som helst, så jag och Kristin drog på efterfest med gänget. Väl där spårade allt. Den 22-åriga tjejen var verkligen inte blyg, och hon talade om för mig och Kristin precis allt hon ville göra med oss. Jag satt som en fågelholk och visste inte vart jag skulle ta vägen. Hon lämnade ingenting åt fantasin utan berättade ordagrant vad hon ville. Här började jag må dåligt av hennes kroppsspråk och hennes sätt att ta på både mig och Kristin, så vi bestämde oss för att gå hem till hytten. Då följer brudfanskapet efter oss! Vi försökte allt vi kunde för att bli av med henne, men lyckades inte. Vi sprang som galningar i korridorerna, och hon sprang efter. Vi flydde bokstavligt talat från människan som jagade oss som om vi vore små kycklingar och hon var räven. Till sist blev vi av med henne, och när vi kommit till hytten knackade det på dörren. DÄR STOD HON IGEN! Vi slängde in henne till Jens och smet därifrån. Jag såg syrran längst bort i korridoren så jag sprang allt jag kunde till henne. Hon taggade till som vanligt, och gick med bestämda steg in till våran hytt och skällde ut henne. Tjejen vägrade inse att vi inte ville ha henne, men till sist lyckades syrran få henne därifrån och det var DÅ Kristin somnade på toaletten och jag fick bära henne till sängen ;)

Det var en rolig, innehållsrik och rätt pinsam kryssning vi åkte på denna gång. Men kul som tusan hade vi nog allihopa. Jag hittade dessutom en gratiskryssning i taxfreen, så jag och Kristin kommer åka igen någon gång innan April. Fast, det blir nog lite lugnare med spriten den gången ;)

Trött

Idag känner jag mig helt slutkörd, fast jag bara suttit på mitt kontor hela dagen. Jag somnade med huvudet på skrivbordet på halv tre rasten, vaknade 15 minuter senare med ett stort, rött jack i pannan från bordet. Piggare blev jag inte av den sömnen, så jag ska nog hem och slänga mig i soffan en timme innan träningen börjar ikväll.

I morgon jobbar jag sista dagen för den här veckan, det känns grymt skönt. Det ska bli härligt med en extra lång helg, även om den inte kommer bli särskilt lugn. Lördag och söndag blir dock lugna, men på kryssningen som är torsdag till fredag kommer det antagligen vara fullt ös hela dygnet. Som det ska vara. Hoppas att några av kompisarna från förra gången vi åkte jobbar också!

1 timme kvar, jag har miljoner saker att göra så det är bara att sätta igång.


Tänk, att DÄR var jag! 5-6 meter längre fram och till höger om han som filmar. Känslan i kroppen är obeskrivlig när man står där. Det finns bara en sak som toppar den känslan, och den känner jag nu.


Bra helg!

Den här helgen har varit hur underbar som helst. Nästan allt har känts bra och jag har haft både roligt och mysigt. I fredags var jag och Kristin ut på Eightball med Lina! Syrran och Linas kompis var också med. Vi spelade biljard och hade det trevligt. En vända till SteelTown blev det innan vi åkte hem till Hofors igen.

I lördags tog vi det lugnt på dagen, sen åkte jag hem till Järbo igen för att gå på min jobbarkompis Åsa's 30-årskalas. Det var superkul. Vi åt mat, drack och hade det trevligt. En frågesport om Åsa och en musikquiz hade vi också, och den vann "min" grupp! Emma(min mammalediga jobbarkompis) var också där, det var jätteroligt att träffa henne igen. Vid elva åkte jag med Emma in till Sandviken där Kristin och Johanna hämtade mig. Vi åkte hem till Kerstin och linnea där det var ett gäng folk som kollade på Braveheart. Så himla trevliga folk! Sen drog vi hem till Hofors igen och somnade alldeles för sent, som vanligt dessa helger :)

Igår var en sjukt härlig dag. Vi låg i sängen och pratade nästan hela dagen. Om precis allt. Det är så sjukt härligt att bara ligga och prata om massa olika saker, och att prata med någon som har vett i skallen! Det var tänkt att vi skulle träna, men vi åkte upp till Sparköp och köpte en påse ostkrokar och kollade på Trasigbakdel Berg (som Kristin så fint kallar Brokeback Mountain) istället. Mamma gjorde sedan potatisgratäng och fläskfilé, så vi drog i oss det innan vi packade våra saker och åkte hemåt igen.

Ny vecka. Igen. Skönt att bara jobba 3 dagar denna vecka, för på torsdag åker jag och Kristin på kryssning med syrran, mamma, hennes kompis vad-hon-nu-heter och Jens. Längtar som attan! Det kommer bli skitroligt.

I morse såg jag något som gjorde att jag fick lite ont i hjärtat. Jag trodde dock att det skulle kännas mycket värre än vad det gjorde. Jag blev bara lite förvånad. Såklart högg det till i hjärtat och jag har tänkt på vad jag såg hela morgonen, men jag trodde nog att det skulle vara värre än såhär. Fast lite ont gör det. Men inte så mycket. Jag är lättad och det känns bra att det inte gör så ont som det gjorde förra gången något liknande hände. Förra gången bröt jag ihop totalt och jag visste inte om jag skulle klara av det. Det var 3 år sedan nu. Att jag känner som jag gör denna gång betyder att jag verkligen har gjort rätt och jag vet vad jag vill till 100%. Jag mår verkligen jättebra nu. Bättre än jag gjort på hur länge som helst. Jag är lycklig nu.


Bästa..

Världens solklart bästa låt.

...


Måndag igen..

Måndagar är inge roliga, det betyder att det är jättelångt kvar till fredag och alla härliga helger.

I fredags provade jag och Kristin på Hofors uteliv, nyktra! Det var nog det tråkigaste jag någonsin gjort. Vi kom dit alldeles för tidigt och när vi kom var det ca 10 personer där. Syrran var också med och sprang omkring som en påtänd duracellkanin - som vanligt alltså. Jag och Kristin stannade kvar ett tag tills vi inte stod ut nå mer, så vi knatade hem istället. Mycket trevligare. Men jag fick träffa Elin åtminstone, det var himla trevligt.

På lördagen var det kalas för min bror Erik som fyllde 5 år för någon vecka sedan.  Vi käkade hur mycket mat som helst och åt tårta. Jag gick igenom pappas dator och hittade en miljon gamla bilder från min tid som ungdom. Att jag sett ut sådär är helt ofattbart, jag förstår inte hur mina föräldrar tillät mig att vara sådär ful.

Senare på kvällen åkte vi in till Sandviken där vi spelade biljard på Eightball. Dipsy och gänget gjorde oss sällskap och sedan gick vi vidare till Lobby där Arvingarna spelade! De var lika bra som jag hoppats på, och tjejerna var som galna. 99% av folket som stod framme vid scenen var brudar som stod och skrek som idioter. (Kanske var jag också en av dem?)

Det var sjukt varmt där de spelade så jag knatade omkring mest hela tiden. Alla utom jag dansar ju konstant hela tiden, så jag träffade en herrans massa folk istället. Kul att träffa både gamla bekanta och nya trevliga folk..

Både jag och Kristin höll oss nyktrare än vi gjorde förra helgen, som tur var. Hon har nog inga minnesluckor och jag besökte inte toaletten med huvudet före en endaste gång. Mamma kom till Sandviken och åt mat med oss på Sibylla innan vi drog hem till Hofors.




Igår åkte vi till Sågmyra en vända. Jag köpte en herrans massa kalsipper och en grå, cardiganaktig tröja. Jag kikade nyss mitt konto och insåg att jag inte borde handlat något alls, hur ska jag överleva denna månad? Vi bestämde oss för att ta vägen över Leksand hem och stanna till vid Insjön och kolla lite i Lagerfabriken. Kristin hade aldrig åkt där så jag fick visa henne den sjuuukt fina vägen mellan Sågmyra och Leksand. Det måste vara en av Sveriges vackraste platser. Det låg jättemycket snö på marken och träden var alldeles kritvita och grenarna hängde av all snö. På sommaren är det ännu finare att åka den vägen, men igår var det också helt oslagbart vackert. 

Vi stannade vid Insjön och jag köpte absolut ingenting! Det har aldrig någonsin hänt! Jag greppade tag i en korg det första jag gjorde och gick in med inställningen att jag kommer köpa upp halva lagret som vanligt, men icke! Inte en endaste pryl ramlade ner i korgen, och tur var väl det så lite pengar som jag har kvar nu. Vi åkte hem mot Hofors igen där vi stannade några timmar innan jag åkte hem till Järbo igen. Sjukt mysig tripp, sjukt mysig helg.


RSS 2.0