Våran Blogg!

www.Cali2008.se/blogg

Där skriver jag under tiden vi är i USA!

4 timmar

Om 4 timmar sitter jag i bilen på väg ner till Arlanda. Jag har packat klart allting nu bara på att få komma iväg. Jag ska duscha om ett tag och kirra frillan, sen bara vänta.

Jag har ingen som helst resfeber än så länge. Den kommer kanske om ett tag.

Vet ni? Jag har inte ens packat min väska halvfull. Jag har en sån där stor ryggsäck på 60 liter, och det minsta facket längst ner rymmer ALLA mina kläder. Jag var tvungen att ta ur ett par byxor och lägga i stora facket för att inte det skulle vara helt tomt där. Alla andra gånger jag åkt har väskan i princip varit proppfull både på vägen dit och hem. Jag har bara tagit med lite kläder denna eftersom jag kommer köpa en helt ny garderob där borta (det borde jag lärt mig tidigare).

Nu ska jag bara vänta, vänta och vänta.


Hörni, nästa gång vi hörs befinner jag mig i San Francisco!

Jag och David har förresten en blogg. http://www.cali2008.se/blogg/ . Där kommer vi förhoppningsvis uppdatera relativt ofta under resans gång. Jag kommer fortsätta uppdatera här också, men det blir nog mer på den sidan under resan.

HA DET SÅ BRA HÄR HEMMA I SVERIGE NU, GOTT FOLK!

NU STICKER JAG TILL KALIFORNIEN!!

Är ni avundsjuka? Snälla säg att ni är det nu!


kortkortkort

Nu har jag varit och klippt håret. Det blev kort som fan i bakhuvudet men det blev nog bra. Jag hann inte kolla så noga hos frissan så jag får inspektera det när jag kommer hem. Blev det FÖR kort växer det ju alltid ut, men jag är nästan säker på att det blev rätt bra.

Nu är det inte långt kvar av denna arbetsdagen. Jag smiter nog lite tidigare så jag hinner hem och mysa med hundarna, sen åker jag med Zelda till Torsåker där hon ska vara hos Anders och Malin ett tag. Sen ska hon hem till Carro i Uppsala när Anders tröttnat på henne.

Nu måste jag jobba snabbt som fan!


Snart. Mycket snart.

Om 48 timmar har jag förmodligen precis vaknat efter att ha vilat i någon timme. Om 49 timmar springer jag omkring som en yr höna och är rädd att jag glömt hälften hemma. Om 50 timmar sitter jag i bilen på vägen ner till Arlanda.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sova någon timme innan det är dax för min sista arbetsdag. YEY!

Livrädd

Shit, jag kollade nyss på trailern till filmen Shutter , och jag höll på att kissa på mig. Satan vad läskig den såg ut att vara. En typisk Jessieskräckfilm! Nu är det dax för en skräckfilmskväll snart, Lina och Carro! De är de enda av mina vänner som jag vet gillar att kolla på skräckfilm. Fast sist vi hade skräckfilmskväll slutade det med att både Lina och Carro satt och skrattade åt mig som var totalt vettskrämd, istället för att vara lika rädd som jag åt filmen.

[●REC] var nog den senaste skräckfilmen jag såg. Den var inte så värst läskig, men ändå har jag drömt mardrömmar 2 gånger om att jag är med i den filmen. Människor som blir instängda i ett hus med zombies. Uh.

Jeepers Creepers är en film jag är totalt livrädd för. Bilens tuta är jag mest rädd för! Det ljudet får det att skära sig i hela kroppen på mig. Om jag skulle få en liknande lastbil efter mig vet jag inte vad jag skulle ta mig till.

Burr, nu sitter jag på kontoret och är på riktigt LIVRÄDD! Trots att jag har typ 55 pers i hela byggnaden jag befinner mig i och 6 stycken i min korridor är jag ändå vettskrämd. Jag kikade på lite klipp på youtube från Jeepers Creepers, och det gjorde inte saken bättre.

Inte långt kvar nu!

I morgon natt åker vi ner mot Arlanda! Vid 2-3 tiden tisdag natt drar vi nedåt, och 06.20 onsdag morgon lyfter planet som tar oss ner till Amsterdam. Där  blir det 3 timmars väntan innan vi lyfter mot San Fransisco!

Det ska bli så jäkla grymt att komma dit igen, till landet jag är helt galen i. Bli inte förvånade om jag stannar kvar och aldrig kommer tillbaka. Jag vill verkligen bo och leva i USA, det är min högsta dröm. Jag skulle utan tvekan kunna flytta dit om någon ville flytta med mig. Men jag är rädd för att det aldrig blir av, David vill inte så jag antar att det får förbli en dröm.

Åh, jag vill inte vänta längre! Jag vill åka NU på en gång!


En av världens bästa låtar. Den hamnar nog på min topp 10 lista!

Hey!

Vad gör jag uppe såhär mitt i natten? Jag vet faktiskt inte. Jag har packat de mesta av kläder jag ska ta med till USA, det gjorde jag för ca 3 timmar sedan. Ändå sitter jag här, och pratar med Kim på msn. Trevligt är det! Men jag börjar bli riktigt trött i ögonen nu, så det blir nog sängen vilken sekund som helst. Förstå hur trött jag kommer vara på jobbet i morgon?! Jag hinner sova ca 5 timmar om jag somnar inom 10 minuter. Jag måste hinna duscha före det också. Undra hur glad mina grannar blir över det? Äsch, de är halvdöva ändå, så det ska nog inte göra så mycket.

Jag blev grymt sugen på ananaspaj nu..

Oavgjort

Matchen slutade oavgjort 2-2. Vi spelade en riktigt bra match och det var JÄVLIGT synd att vi skulle förlora. Vi ledde hela andra halvlek, fram tills 3 minuter innan matchens slut, då drog en liten jävla snorunge in ett mål. Fult var det också. Det borde inte gått i. Jag var så grymt förbannad i det ögonblicket. Tänk om jag varit 2 meter längre åt höger? Tänk om den och den inte hade missat bollen 30 sekunder senare? Tänk om den jävla snorungen hade skjutit utanför? DÅ hade vi vunnit. Men det blev oavgjort. JÄVLA SKIT! Vi skulle ju vinna sista matchen jag spelar.

Jaja, tids nog kanske jag nöjer mig med 1 poäng.

Det är allvarliga fel på mig. Jag tycker att Alex Schulman är snygg. i alla fall här http://www.1000apor.se/blog/bild-pa-min-sjukdom#comments

Är jag sjuk i huvudet eller är han lite snygg där? :O

Calle är alltid snygg för den delen. Liten - men snygg.

Sista matchen..

Söndag idag! Idag ska jag spela min sista match för säsongen. SOM MITTBACK. Jäkla skit. Victoria är fortfarande sjuk så jag lär tvunget vara där nere som en jävla betongsugga hela matchen och ta bort alla bollar som kommer i närheten av målet. Det är så tråkigt att vara där, i alla fall om man jämför med hur roligt det är att spela mittmitt. Det är DÄR jag vill vara och det är DÄR jag känner att jag gör mest nytta.

Nu ska jag ta ut hundarna på en promenad, de står båda och gnäller här bredvid mig så de är nog lite kissnödiga. Sen blir det frukost, en dusch och sedan dra ner till IP och spela.

Klockan 16.00 börjar matchen på Järbo IP. Kom dit vetja!


4 dagar kvar

Nu ska jag duscha och göra mig klar, sen sätter jag mig i det lilla gröna båset på ICA i en timme och säljer bingolottor! KUL VA!

http://www.youtube.com/watch?v=IzW3oE4oX6M - För typ 847545 gången den senaste månaden. Och alla andra Melissas låtar! Världens finaste röst.

5 dagar kvar

Jag spillde ut ett helt glas Coca Cola på min vita vardagsrumsmatta tidigare. Snacka om att jag blev matt. Nästan allt försvann efter lite gnuggande i alla fall. Jag tänker inte berätta för David, då blir han nog kinkig och ska skrubba med 100 olika rengöringsmedel :)

Jag har tvättat kläder sedan klockan 5 idag, har också hunnit med att städa lägenheten. Ibland är jag duktig. (inte ofta, men ibland)

I morgon ska jag sitta på ICA och sälja bingolottor i en timme! Skoj va? Vi i laget har en timme var vi ska sitta under dagen. När jag suttit min tid (12.00-13.00) ska vi åka in till Valbo där David ska klippa huvudet och jag ska köpa hundmat. Senare på eftermiddagen ska vi hem till kusin Amanda som fyller år!

Idol

Jag satt och kollade lite på Idol igår, och när en kille som hette Lars Eriksson började sjunga tappade jag hakan! Han var så SJUKT bra! Jag fick rysningar i hela kroppen och hans egna låt var galet bra! Han sjöng Dylan's låt "It ain't me babe" först och jag blev helt såld! När han sedan sjöng sin egna låt blev jag helt stum och jag har nog aldrig haft sådant tuppskinn som jag hade då!

Här är hela hans audition! SÅ JÄVLA BRA!

YES

Det blev träning för mig idag ändå. Det blev ändrade planer för David så han var hemma, då kunde jag vara med på träningen i alla fall! Riktigt jobbigt var det idag, även om vi inte gjorde några särskilt jobbiga övningar. Det var min sista träning för den här säsongen, och på söndag spelar jag min sista match. Sen fär vi iväg till AMERIKAT! WOHO!

Nu ska jag slappa ett tag innan jag ska ut med småttingarna, sen blir det sängen!

Incubus

I miss you .


6 dagar kvar

Idag är första dagen på EVIGHETER som jag är relativt pigg (okej om man jämför med typ.. Brutus så är jag fortfarande stendöd), men för att vara Jessica så är jag rätt pigg! Idag känner jag verkligen för att träna, men David ska bort så jag måste vara hemma med Zelda. Brutus skulle vara hos Janne & Ewa, så jag tänker gå ner och titta på träningen ändå, om det inte regnar.

Tänk att nu är det bara 6 dagar kvar tills vi åker! Jag har längtat efter USA i 3 år nu och äntligen ska jag få åka dit igen! Men det känns ändå rätt avlägset, jag har nog inte riktigt förstått att vi ska åka. Det brukar jag i och för sig inte förstå förrän vi står vid incheckningen redo att åka! Detta blir tredje resan till USA på 3 år, 2005 var jag där 2 gånger under loppet av 3 månader. Jag kommer antagligen få mersmak efter denna resan, så det blir till att spara en herrans massa pengar igen så man kan åka framåt våren. Fast det blir säkert så att jag glömmer bort hur härligt det är där (som jag gjort nu), och så shoppar jag upp alla pengar jag borde spara på strunt istället.


Duktigt!

Såhär pigg var jag efter en natt i Riga.



Riga resan

Hela fredagen tillbringades på Dragon Gate. Rätt så roligt men också segt. Efter grupparbeten och diverse övningar blev det en rundtur med världens roligaste guide. Han visste det nog inte själv bara. Hans engelska var sjukt rolig. Vi gick genom en flera hundra meter korridor och kollade på tavlor, vi stannade onödigt många gånger och han försökte berätta något om just den tavlan (jag lyssnade aldrig på vad han sa, utan hur han sa det). Efter varje gång han hade talat klart och vi skulle gå vidare till nästa plats sa han "so lets go on". Efter 20 gånger med samma tonläge och fantastiskt roliga kinesengelska skrattade jag tills jag fick ont i magen. När han sen skulle säga something och istället sa SÅMSING stod jag dubbelvikt och garvade. Han sa även "nåss to sass", och menade såklart north to south. Rolig grabb. Det enda som var häftigt med själva Dragon Gate var terracotta-armén, sjukt maffigt med 80 uppstaplade lergubbar i ett rum. Tänk då att den riktiga terracotta-armen innehåller 8000 likadana!

Sen åkte vi ner till Arlanda och hoppade på flyget. Jag och Emil fick sitta bredvid varandra och där satt vi och drack alkohol hela vägen. När vi landat och åkt på marken i ca 3-4 minuter kollar Emil förvånat på mig och frågar om vi REDAN landat.

Framme i Riga fick vi kall paj till mat på hotellet, sen fortsatte partyt. Jag och 6-7 andra gick till Sky bar. 23 våningar upp med utsikt över hela Riga. Snacka om att man fick svindel när man stod där och kollade ner. Trevligt hade vi. Senare knatade några av gänget hem till hotellet medans jag, Kjell-åke, Martin och Emil knatade vidare på stan. Vi yrade omkring på stan och letade efter en karaokebar, utan vidare framgång. Klockan var närmare tre när vi kom tillbaka till hotellet där vi hoppade i säng på en gång.

Lördag morgon var jag rätt trött. Åt frukost och sedan samlades vi i ett konferensrum och lyssnade på en snubbe som snackade om Lettland och Baltikum över lag. Jobbade lite i våra grupper och tiden gick rätt sakta. På eftermiddagen fick vi en guidad tur runt gamla stan, och det var inte ett dugg roligt. Jag brukar uppskatta sådana turer och det är oftast intressant, men deras arkitektur var inte ett dugg fin och de få husen som var fina kan jag se motsvarande av i Stockholm. Jag, Åsa och ett gäng grabbar lämnade den guidade turen och gick och drack öl/cider istället. Mycket trevligare!

Senare den kvällen åt vi mat på en restaurang som var stor som Valbo Köpcentrum! HÄR började jag bli något onykter. Jag drack till och med lite ÖL! Den ni! Jag totalt hatar öl. Vet inte varför jag lät den drycken passera min strupe. Några timmar senare åkte vi tillbaka till hotellet och snyggade till oss lite innan vi gick upp till Sky Bar. Härifrån är det inte mycket jag minns. Jag hällde i mig en jävla massa Redbull/Vodka och jag blev fullare än jag varit på flera år. Jag minns inte hur och när vi gick därifrån. Jag rökte som en borstbinda i alla fall (FY Jessie) och när vi kom tillbaka till vårt hotellrum hade jag och Åsa efterfest. Vi var typ 15 pers från jobbet i vårat lilla rum. Jag minns ungefär 3 minuter av den festen (den pågick i drygt en timme). Direkt när sista människan lämnat rummet hade jag tydligen knatat in på toaletten. David höll mig sällskap tills Åsa kom tillbaka. Jag har alltså INGET minne av det här. Jag somnade tydligen med huvudet ner i toaletten (därav min oerhört ömmande nacke) och sedan rullade jag ner på golvet och fortsatte sova där. Åsa väckte mig 06.40 och jag vinglade till sängen och la mig där istället. Då hade jag befunnit mig på toaletten i ca 2 ½ timme.

Tror ni att jag var pigg när Åsa väckte mig kvart i nio?! Dessutom skulle bussen gå 45 minuter senare! Jag hade då varken ätit frukost eller duschat! Jag kollade mig i spegeln (fortfarande full) och insåg att jag liknade ett (bokstavligt talat) monster! Försökte göra så gott jag kunde åt den saken innan jag slängde mig ner till frukosten och åt 3 prinskorvar och lite äggröra. Upp snabbt som attan och duscha, sminka, föna håret och packa ihop allt! Jag hann PRECIS! När jag satte mig på bussen insåg jag hur jag mådde. Som en påse hundskit. Jag hade mycket hellre DÖTT än att stå ut med den baksmällan jag råkade ut för. Jag har ALDRIG i hela mitt liv varit bakfull tidigare! Det var som om alla bakfyllor jag borde haft tidigare, kom på en och samma dag! Bättre blev det inte av att jag var tvungen att sitta i en kvav buss i över 2 timmar! Det var en av de värsta dagarna i mitt liv skulle jag vilja påstå. Ändå så hade vi ganska trevligt när vi åkte till en stad som heter Jūrmala där husen var helt fantastiskt fina. Vi gick på en 3 mil lång strand där jag äntligen fick dra i mig lite frisk luft. Vi åt lunch på ett 5-stjärnigt hotell där vi fick.. EN ÖRING! Dessutom var den helt HEL! Huvudet och fenorna var kvar. Och det var INGENTING till fisken. Bara den! Ingen potatis, inget ris, INGENTING. Så min fisk låg helt oberörd och åkte in i köket precis likadan som den kom ut. Tror ni baksmällan blev bättre av det? Jag hade lika gärna kunnat lagt en kaskadkräka rakt över bordet när den ställdes framför mig, SÅ aptitlig såg den ut.

Vi åkte vidare till ett shoppingcenter där jag blev jätteyr och ville lägga mig ner för att vila. Jag trodde det berodde på att jag inte ätit något, så jag försökte äta lite pizza men fick bara i mig 1 slice. Äcklig var den också. Baksmällan blev alltså inte bättre av det. Jag provade en alvedon men den hjälpte inte heller. Några timmar senare var jag tillbaka på bussen och där somnade jag innan vi ens hade hunnit rulla från parkeringen. Sov tills vi kom fram till flygplatsen (dock bara ca 30 minuter) och kände mig liiiite piggare. Jag fick säkert tjugo antydanden på att jag såg trött och sliten ut under den dagen. På flyget hem kändes det som om tiden stod still. Bussresan från Arlanda var ÄNNU värre. Jag ville bara HEM! När vi efter något som kändes som en evighet äntligen kom fram till Järbo var det bara att sätta sig i bilen och hämta Zelda i Hofors. Jag hade lätt betalat 5 tusen för att jag skulle få slippa åka den vägen. Som tur var körde David då han ansåg att jag inte var körduglig än.

När jag kom hem somnade jag på ungefär 10 sekunder. Klockan var då tolv och jag skulle upp 6 timmar senare för att jobba. Jag var i princip DÖD när jag vaknade och släpade mig själv till jobbet. Knappt någon sömn och litervis för mycket sprit gjorde mig totalt utslagen, men trots det klarade jag av en hel arbetsdag på Cibes (även om arbetsnivån inte låg där den borde).

Det var min helg! Trots att söndagen var som den var så är jag grymt nöjd med resan. Jag hade SKITROLIGT på lördagen, ända tills minnet började svika och toaletten blev min vän ;)


RSS 2.0