Yay, I'm alive.

Jodå, jag lever. Hade i princip glömt bort bloggen bara.

Julen var hur bra som helst nere i Djupdahl (en del av Järbo), vi var inte alls så många vi brukar, men det var mysigt ändå. Jag fick supermånga paket fast varken mamma eller pappa var där. På juldagen åkte jag till mamma i Hofors och delade ut paket till syrran och henne. Sen gick jag, Anders och Malin ut på folkan. Jag hade riktigt kul faktiskt! Det var första gången jag drack alkohol sedan midsommar. Ska jag vara ärlig så har jag fått lite mersmak, men det vågar jag inte berätta för David, då blir han lite kinkig tror jag :)



Under dagarna jag varit ledig har vi inte gjort särskilt mycket. Vaknat runt tolv och sett ut som en zombie resten av dagen. Jag har tagit det så lugnt man bara kan, vilket har varit skönt, men nu börjar jag känna mig som en michelingubbe så nu är det dax för träningarna att starta. Andra veckan i januari kör vi igång igen. Jag längtar.

I mellandagarna var vi till Sågmyra och Insjön en sväng. Jag shoppade, alldeles för mycket som vanligt. 3 elvine-jackor, 1 t-shirt och 1 cardigan från Filippa K, strumpbyxor, linne från Pour och halsband. I Insjön köpte jag en t-shirt från Ed Hardy och en annan från Affliction. På Fabriksbutiken köpte jag en stor Iittala-skål (se bild nedan), en liten Iittala-skål, en stor glasburk, också från Iittala, kockkniv från Hackman, mjölkkanna från Höganäs, två tallrikar från Höganäs och två grytunderlägg. Det var nog allt.

Några av de saker som inhandlades

En till lista

Hur många cm lång är du? 164 cm kort.
Hur många namn har du? Jessica Christina Margareta Norling är hela mitt namn.
Hur många par byxor har du? 10-15 stycken. Använder dem periodvis. Nu har jag 3-4 stycken jag varierar mellan.
Hur många bor i ditt hus/lägenhet? Jag bor i lägenhet i den bor jag och David+hundarna. Om man räknar med alla andra i huset är vi 11 stycken sammanlagt i 6 lägenheter.
Hur många koppar kaffe dricker du per dag? Inga.
Hur många godisar äter du per dag? Ibland många, ibland inga alls.
Hur många syskon har du? Tre.
Hur många barn vill du ha? Två kids blir bra. En hona och en hane.
Hur många är du kär i? Bara David.
Hur många timmar sover du per natt? Ca 7 timmar på vardagar, 9-10 på helger.
Hur många gånger har du slagit någon? Jag har aldrig slagits. Syrran slogs jag med när jag var liten, men nu är hon starkare än mig och dubbelt så stor, så hon slår ner mig med ett slag om hon vill. 
Hur många gånger idag har du sagt jag älskar dig till någon? Ingen gång. Säger det inte ofta, tycker inte om när de bara blir ord som inte betyder något. Säger jag det, menar jag det verkligen.
Hur många signaler går det innan du svarar? Det beror på vart telefonen ligger och om jag har tid att svara. 
Hur många gånger har du varit kär? Två gånger.
Hur många års skillnad är det mellan dig och den äldste du har hånglat med? 10 år.
Hur många nazister känner du? En.
Hur många bästisar har du? En.
Hur många gånger i veckan hyr du film? Inte ofta, men det händer.
Hur många glas mjölk dricker du per dag? Inget.
Hur många av dina kompisar har framgångsrika karriärer? Ingen än så länge.







1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
..."negativa tankar, normer och värderingar om oss själva. Vi skulle rent av"...

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Mitt kollegieblock med restningar.
3. Vad var det senast du såg på tv?
Navy CIS.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?

08.56
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Rix morgonZoo på radion.
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

När jag gick till jobbet i morse.
7. Vad hittade du på innan du började svara på den här frågorna?
Jag gick igenom utlastningslistor och godkände dem för avbokning.

8. Vad har du på dej?

Svarta jeans, svart t-shirt och gråmelerad cardigan.
9. Drömde du något i natt? I så fall vad?
Jag drömde med all sannolikhet någonting, vad minns jag inte.

10. När skrattade du senast?

För en stund sedan när Bjarne var och hälsade på.
11. Vad finns i rummet där du är nu?
 
Min dator, skrivbord, en besöksstol, min datorstol, papperskorg, pappersinsamling, blommor, 3 tomtar, 3 tavlor, En stoooor plastblomma i ena hörnet, och massa småprylar på skrivbordet.

12. Har du sett något konstigt på sistone?

Jag läser mycket konstigt i folks bloggar om dagarna.
13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Jodå.
14. Vilken vad den senaste filmen du såg?

The break-up.
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Jag skulle bygga ett nytt hus, köpa en bil och göra alla i min familj skuldfri.

16. Berätta något om dej själv som folk inte känner till.

Jag har tvångstankar. Dock inga allvarliga. Jag måste förbi lyktstolpar innan bilen åker förbi och jag kan inte gå på "skarvarna" som är mellan kakelplattorna på golv.
17. Om du kunde förändra en sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Mat och vatten till ALLA i världen.
18. Tycker du om att dansa?
Nej.

19. Georg Bush?

Han gillar jag inte heller.
20. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Eddie och Alice ska de heta.

21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Varje dag.


Snyggast på företaget?

Vad har hänt sedan sist?

I lördags var det julbord med jobbet som stod på schemat. Det var trevligt och maten var helt okej. Vår VD Johan berättade om köpet av våran stora konkurrent Kalea som ligger i Göteborg. Deras omsättning ligger på 120 miljoner kronor, medan vi ligger på 200 miljoner kronor/år. Så genom detta köpet blir vi något större faktiskt, och det innebär antagligen också stora förändringar. Vilka och hur stora visar sig i framtiden. Antagligen blir det flytt till Sandviken för större lokaler. Detta ser jag som både positivt och negativt.

Efter maten minglade vi runt lite och jag dansade även med VDn. Jag har aldrig i hela mitt liv dansat styrdans. Eller, jag har dansat styrdans på skoj och bara fjantat runt, men aldrig seriöst. Jag kunde inte heller tacka nej till Johan så han drog med mig upp på dansgolvet. Jag gjorde klart för honom att jag aldrig dansat förr men jag vet inte om han hörde det. Han drog omkring mig på dansgolvet och jag bara hängde med, utan någon som helst taktkänsla, det enda jag la ner koncentrationen på var att INTE snubbla på Johans fötter. Jag lyckades ganska bra och klev endast honom på fötterna ett fyrtiotal gånger.

David pratade med en av gubbarna i styrelsen och efter ett tag säger styrelsegubben:

Styrelsegubbe: Låt inte mig uppehålla dig så ditt sällskap får sitta helt själv.
David: Det är lugnt, vi träffas varje dag på jobbet så.....
Styrelsegubbe: Jaha, jobbar hon på företaget? Vad heter hon?
David: Jessica, hon som är på broschyren.
Styrelsegubbe: Jaha, det är ju hon som är snyggast på företaget!

WOHO, JAG ÄR SNYGGAST PÅ CIBES. JAG ÄR SNYGGAST PÅ CIIIIIBES!
Det där kommer jag leva på länge.

I söndags åkte jag till Hofors och var barnvakt åt syrran. Hon kan inte gå ut med Griffon när hon har ont, och mamma var tvungen att jobba och ingen annan kunde åka dit. Vi kollade på Bonde söker fru. Sen kom Anders dit en stund. Vi spelade bingolotto och jag vann 100 :-! Tur att jag valde den lotten och inte gav den till syrran :)

Igår var det träning. URUSEL träning. Jag var så jävla arg. Ingenting gick som jag ville, och ingen annan spelade särskilt bra heller. Mitt lag vann ändå med 4-0 och jag gjorde alla målen, men ÄNDÅ kändes det inte bra. När jag kom hem från träningen var jag tvungen att ta med mig hundarna på en låång promenad så jag fick rensa tankarna lite. Var rädd att jag skulle bli tokig på David om jag var kvar hemma, även fast han inte hade gjort något. När jag kom hem hade jag lugnat ner mig lite och vi gick och la oss nästan med en gång.

Idag är det tisdag, 5 dagar kvar till min födelsedag! 21 år blir jag detta år. Då blir jag myndigförklarad i USA och får komma in på krogar m.m. Jag vill åka till USA NU!! NU, NU, NU! Jag kan inte beskriva vad det är som drar mig dit. Människorna, miljön, byggnaderna, vägarna, bilarna och ALLT som är amerikanskt.

Tänk om jag kunde få en resa till Amerikat i julklapp och present av David? Då skulle jag börja grina.

Sjukhus igen

Syrran fick komma hem i måndags. Jag trodde att hon var frisk och allt var bra. Men mamma ringde i morse och sa att hon hade lika ont igen, så de åkte till hälsocentralen för en timme sedan. De skickade iväg henne till Gävle så nu är hon på väg in dit igen. Får se om de kan hitta vad som är fel.

Vet ni vad som hände igår då?! Vi satt uppe i fikarummet och jag hade precis tagit min kopp HETA choklad. Ställde den framför mig på bordet och la händerna bredvid. Magnus satt bredvid mig och han tände ljusen på staken vi har står på bordet. Efter ljusen var tända drog han stickan mot mig för att låtsas bränna mig. Jag blev rädd och ryckte tillbaka armarna, rakt över koppen som landade över HELA MIG! Jag blev skållad av choklad. Jag blev lite chockad först och kände inte att det gjorde ont, men jag reste mig snabbt från stolen och då kände jag hur hett det var! Så jag åkte hem och duschade av mig och bytte kläder. När jag kom tillbaka kom Magnus in till mig med rådjursögon och 1 påse twist och 1 påse kinapuffar som han hade varit och köpt. Han hade jättedåligt samvete för att han var anledningen till att det hände. Det var lite gulligt tycker jag. Det sved på magen och låren och jag var röd hela dagen, men jag fick inga blåsor. Det var ju inte kokande hett som tur var.

I dag är det fussball som gäller! Äntligen. Går alldeles för lång tid mellan träningarna. Men det var iofs i förrgår jag tränade sist, men jag vill sparka boll varje dag!



Blandning mellan Brutus och David?


Update

Fast,  jag har inte så mycket nyheter att förtälla när jag tänker efter.

Helgen har varit lugn, som alla andra helger. Vi var slöa i lördags och beställde mat från Malaysian Butterfly. Och påmindes än en gång om hur billigt det är att äta där, det blir samma pris minus dryck som om vi hade ätit på McDonalds. Jag tror vi kör på Malaysian i fortsättningen.... Det sa vi iofs sist också, och glömde bort det.

Syrran ligger på sjukhus och har gjort sedan lördags förmiddag. Hon har haft migrän sedan i torsdags som inte blev bättre. Så hon fick åka ambulans in i lördags och ligga kvar över natten. De gav henne något som skulle lindra migränen men det tog inte alls på henne. Hon skulle egentligen fått åka hem på söndagmorgonen men eftersom hon inte blivit bättre stannade hon en natt till. Idag ska en neurolog till henne. Antagligen kunde en nerv ligga i kläm och orsaka hennes migrän. Hon kan inte sitta eller stå upp, då kräks hon och har ont, hon måste ligga ner hela tiden.

Idag kommer nya tränaren och snackar lite med oss brudar. Dennis Haranen blir det. Hoppas att han är bra. Jag har hört att han inte ska vara så himla bra (av en av hans gamla spelare som han tränade) men han kanske har blivit bättre med åren, förhoppningsvis. Det som enligt henne var negativt var att han var väldigt hård och bestämmande, men det tycker jag är bra. Det behövs verkligen i laget också, just nu springer alla brudar omkring som yra höns och förstår ingenting, vissa kan inte ens reglerna (?!?!?!?!). Fast de brudar som inte kan spela får ju antagligen inte vara med på matcher heller, hoppas jag iaf! Men det finns några duktiga brudar så det kan nog bli rätt bra ändå det här.


En sån där lista

BRUKAR DU:
Peta dig i näsan:
Om det ligger någon på tvären måste den ju ut?
Titta på dig själv i spegeln: Mest hela tiden för att se om allt sitter på plats.
Gnälla: Jag är jordens gnällkärring!
Skrika: Jag har nog inte skrikit på flera år, men höja rösten brukar jag göra. Till hundarna och David. 
Sova: Som en sten.
Ha ångest: Nej, vad ska det vara bra för?
Skada dig själv med flit: Men oh my god NO!
Ta mediciner du inte borde ta: Ja
Vilja dö: Nej, det är inte bra
Drömma mardrömmar: Nej. Eller, det har hänt att jag drömt om en tjej I used to know som jag vill strypa. Det gills som mardröm, när hon är med i drömmen.
Drömma sexdrömmar: Det finns inga bättre drömmar!
Ta droger: Nej.
Försöka vara annorlunda: Nej, jag tål inte sånt. Det är fittan jag used to know expert på, vara olika personligheter med olika människor hon umgås med.
Klä dig i svart: Ja, oftast.
Gå till kyrkan: Bara vid bröllop, dop och begravningar.
Gå i skolan: Nej, tog studenten för 2½ år sedan. SHIT, ÄR DET SÅ LÄNGESEN?!
Röka: Jag har inte rökt sedan mars 2007.
Ljuga: Det har alla gjort någon gång. Men jag är oftast ärlig, så ärlig så vissa tycker jag är FÖR ärlig, hur man nu kan vara det? Det är väl miljoner gånger bättre att säga sanningen än att ljuga.
Hata folk: Förut hatade jag 1 person, nu hatar jag 2. Roligt att de är "bästa vänner" också. (at least that's what they tell eachother, jag har hört annat)
Lita på folk: Jag litar inte på någon förutom Anders och David. Alla andra har bevisat motsatsen.

VEM:

Saknar du: Erik som är i Phillipinerna och kommer hem 4 januari. Och Felix.
Vill du döda: Ingen, men vissa dagar vill jag slita av håret på vissa och klösa ögonen ur människan.
Rörde dig sist: När jag drog handen från musen till tangentbordet.
Vill du slå: De två fröknarna.
Kramade du sist: David
Vill du prata med: En vän som tydligen undanhållit viss "viktiga" händelser som jag trodde hon ville dela med sig av.
Skrek du på sist: Zelda
Vill du vara som: Ingen annan än mig själv.
Sårade dig sist: En god vän.
Vill du bli galet full med: Jag blir inte galet full. Jag har inte druckit en droppe sedan i juni.
Gjorde dig riktigt glad senast: Jag blir lyckligare än lyckligast när jag kollar på Scrubs.
Fick du sms från senast: Sofie
Ringde dig senast: Anders

HAR DU:
För många vänner:
Nej, absolut inte.
Förföljelsemani: 
Tvångstankar: " Jag MÅSTE hinna förbi lyktstolpen innan den mötande bilen åker förbi mig" "Jag får INTE gå på skarvarna mellan kakelplattorna i Valbo köpcentrum" "Om det börjar klia någonstans på min kropp inom 5 sekunder så kommer någon i min närhet göra sig illa" m.m
Någon annan psykisk sjukdom: Nej, inte vad jag vet.
Någon fysisk sjukdom: Träningsnarkoman? :D
Någon skada: Något fel på min hälsena. Har kommit fram till att det antagligen inte är inflamation.
Färgat håret: Ja, men nu är det blekt. Funderar på att färga det mörkt nu i vinter.
Brutit några ben: Ja, armen när jag flög av en häst som skenade.
Några piercings: Septum, läppen, tungan och en uttöjning i örat på 10 mm.
Egen dator: Japp, två stycken. David har 5.
Bra självförtroende: Periodvis
Kysst någon: Ja
Köpt kondomer: Nej
Sagt jag älskar dig till någon idag: Nej
Bjudit ut någon: Nej
Varit kär: Jo
Dumpat någon: Ja
Stulit någonting: Ja, när jag var liten snodde jag ett halsband av min kompis. Men jag fick dåligt samvete och lämnade tillbaka det. Lila hårfärg på rusta har jag norpat också.
Lämnat landet: Ja
Tuttat eld på nått: Ja, vekar.
Gjort något olagligt: Jag kör fort.

HUR:
Går du: Normalt
Svarar du i telefonen: "Aaaah?" " Aaalå deä Jessie"
Fördriver du tiden: Jobbar, tränar (mig själv och hundar), kollar på Scrubs och sover.
Mycket pengar har du: Så mycket att David tycker att jag ska spara 10 tusen i månaden? PUH, ALDRIG!
Tjänar du pengar: Ja
Ofta diskar du: David diskar. Mohaha.
Ofta städar du: När David hotar med att lämna mig om jag inte börjar hjälpa till.  
Många stör du dig på: Ganska många faktiskt. Jag är ganska kinkig av mig.
Ofta träffar du din familj: Pappa träffar jag varje dag på jobbet eftersom vi jobbar ihop (nu är han dock i Phillipinerna i 2 månader). Mamma träffar jag 1-2 gånger i månaden.

TROR DU:

Att du kommer bli något: Jag ska bli lika rik som Oprah.
På gud: Nej
På rymdvarelser: Ja, eller jag tror att det finns liv på andra planerer i typ atomstorlek.
Att folk tycker om dig: Ja, vissa gör nog det. Andra gillar nog inte att jag är så ärlig och säger vad jag tycker.
På ett liv efter detta: Jag tror att vi vaknar och inser att detta liv var en dröm.
Att fiskar kan tänka: Ja, hur ska de annars förstå att de måste upp och leka i bäcken varje säsong, eller att de måste passa sig för fiender och liknande?
Att du kommer leva länge: Ja, i all evighet!

Bävergryta och björnköttbullar

Ja, just det! Det var bara två av alla konstiga maträtter det fanns att välja bland. Jag provade båda, men ingen var någon höjdare. Bävern smakade järn och någon konstig eftersmak, och björnen smakade just..  björn!

Efter julbordet tog vi en vända runt på Gröna Lund och kikade på julskyltningen. Jag och Lina åkte popexpressen! Vi trodde att maten var förlorad och stackarn mittemot oss skulle få en kaskadspya rakt i nyllet, men vi lyckades behålla käket i krubban under hela färden.

På väg hem somnade jag i bilen och vaknade av reklamen på p3 som skrek "VAKNA MED P3...."  Kunde inte somna om så jag satt halvöd hela vägen hem.

Några särskilda saker har inte hänt i veckan. Jag missade fotbollen i måndags och gick istället på Bootcamp! Sista gången för säsongen! Körde på som bara tusan och en tjej bredvid mig tog i så hon nästan kräktes, bokstavligen.

Idag är det onsdag, onsdag betyder träning x2! Först är det boxing som gäller, sen FUSSBÖLL! Finally!

Snart är det lunch, vi har slagit nytt utleveransrekord så därför bjuder firman på pizza idag! Wiho!

Vaken. NU ?!

Vad gör jag vaken klockan 05.40 en lördagmorgon?

Jo förstår ni, nu ska jag dra ner till Stockholm och keeka julbord på Gröna Lund.

Tjing

RSS 2.0